ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВОДА

Датум: 22. Mart 2012 16:37 Категорија: Новости

     



              Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Тај дан је усвојен резолуцијом УН-а у децембру 1992.  године. Већ од 1993. године овај дан је почео да се обележава и временом значај овог дана је почео да расте.
Овим даном Уједињене нације желе да подсете на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима света. Такође од 2005. до 2015. се обележава деценија вода тако да Светски дан вода има посебан значај током ових година.
             У Србији се такође обележава светски дан вода бројним манифестацијама. И наша школа, годинама, даје свој скромни допринос овом дану. Ученици који похађају часове чувара природе, заједно са својом наставницом осмислили су предавање уз Power Point презентацију за све ученике од првог до четвртог разреда. Ученици су активно учествовали и постављали питања о овом великом проблему.
             На крају сви заједно закључили смо да воду треба да штитимо и штедимо. Сваки дан, на сваком месту и у свакој прилици. Оно што нама изгледа мало и небитно данас, неком другом ће у будућности много значити.