ПРВА НАГРАДА

Датум: 20. Januar 2014 09:09 Категорија: Достигнућа

            У суботу, 18.01.2014. године, у Београду, одржана је завршна конференција пројекта „Играј безбедно“ коју је реализовао Центар за едукацију и истраживање у медицини, екологији и социологији (ЦЕРМЕС) под покровитељством Министарства за спољну и унутрашњу трговину и телекомуникације.

             Конференција је праћена  уживо путем ливе-стреама широм целе Србије.  Протеклих месеци је одржано такмичење на тему „Безбедност деце на Интернету“. Осим ученика из 42 основне и  средње школе и једног центра за таленте који су пријавили своје екипе, такмичила су се деца и са појединачним радовима или су учествовала у анкетама из 159 школа, из 74 различита града. Од 498 укупно пријављених радова, награду је освојило 27 у категоријама кратки филм, презентација, ликовни и литерарни рад, постер и компјутерска игра, са укупно 56 аутора и коаутора радова.
            Садржајно су сви истакли главне опасности које крије Интернет и показали да су данашња деца свесна шта све могу да очекују дописујући се на Facebook-у, играјући игрице или при покушају да познанства из виртуелног света пренесу у реалан живот. Играјући се у свету маште и информација ученици су стекли вештине да препознају проблеме и оснажени закораче у живот одраслих.  

            Међу награђеним ученицима, била је и ученица наше школе. Ученица 7. разреда, Лана Мирковић, освојила је прву награду у категорији ПП презентација. Слике можете погледати у галерији.