Реализован је још један пројекат наше школе

Датум: 01. Novembar 2012 13:36 Категорија: Новости

Успешно је реализован пројекат
 
 
17. 10. 2012. године, наша школа је и званично завршила са реализацијом пројекта ''Инклузија – укључимо се''. Пројекат је трајао годину дана и за то време наша школа је остварила све што је самим пројектом и био предвиђено, па чак и више од тога.

          Важно је поменути да су реализована два семинара у трајању од по 2 дана за све наставнике школе, студијска посета пилот - школи ''Милутин и Драгиња Тодоровић'' у Крагујевцу за СТИО. О свим активностима везаним за Пријем првака, Дечију недељу, базаре, Дан Светог Саве као и за Дан школе, сви органи школе су били упућени и обавештени, а све активности су биле и медијски пропраћене. Слике можете погледати у нашој галерији.
          У самом пројекту, партнери су нам били Општина Деспотовац и Дом здравља Деспотовац,а неформални партнери у пројекту су нам били и Радио Деспотовац и ТВ Ресава Плажане.
          На основу свега можемо да изведемо општи закључак да нам је пројекат DILS омогућио да обогатимо наставну праксу и стекнемо нова искуства у области инклузивног образовања, из свих предмета, а нарочито из области  физичког васпитања и музичке културе јер су нам најпре ови предмети омогућили да препознамо јаке стране ученика из осетљивих група. Ови предмети су нам били полазна тачка и за остале предмете. С обзиром на овогодишње  примере добре праксе („отворени часови“ на којима је побољшана комуникација, коришћена прилагођена наставна средства и методе), наша школа ће наставити започети пројекат и након његовог званичног завршетка. Сопствена искуства спремни смо да поделимо са свим заинтересованим школама које ће се укључити у сличне пројекте, а којима је потребна подршка!