Светосавска академија

Датум: 28. Januar 2013 08:36 Категорија: Новости

Свечаном академијом у Центру Сава обележен је Дан Светог Саве

           Школску славу као и претходних година, деценија и векова, славимо у свим школама, у свим крајевима Србије, као и земљама и државама у којима наш народ вековима живи и опстаје. Ове године је то у нашој школи изгледало мало другачије односно 25. 01. уприличена је школска приредба поводом Светог Саве за ученике, наставнике, родитеље и све заинтересоване док је резање колача одржано 27. 01. уз присуство ученика и наставника наше школе.

           25. јануара 2013. године у Сава Центру одржана је свечана академија под називом ''Потомци Светог Саве'' са почетком у 20 часова.            
           Ове године највише признање Министарства просвете, Светосавску награду понело је 20 ђака, студената, вртића, школа, факултета, заслужних за развој образовања и васпитања у протеклој години. Међу њима је и школа из Поморавског округа – ОШ ''Рада Миљковић'' из Јагодине.
Свечаној академији присуствовали су министар просвете и науке Жарко Обрадовић, премијер Ивица Дачић и српски министри, његова светост патријарх Иринеј, представници верских конфесија, Војске Србије, дипломатског кора, Српске академије наука и уметности, ректори, декани, професори, учитељи, ђаци а међу њима су били и представници наше школе.