Школама у походе

Датум: 02. April 2013 17:25 Категорија: Новости

       На препоруку Школске управе Јагодина наша "мала школа великог срца" ушла је у ужи избор школа Поморавског округа које својим радом, залагањем и постигнућима заслужују пажњу ширег окружења. Наиме, 27.марта 2013.године школу је посетио Горан Лазовић са својим тимом у оквиру акције Министарства просвете и науке и Удружења књижевника   "Школама у походе" и том приликом снимљен је прилог о нашој школи.

Наша школа, иако најмања по броју ђака, заиста има чиме да се похвали. Наше највеће благо јесу наша дечица и њихови резултати на смотрама и такмичењима свих нивоа, њихова воља да буду другачији од осталих и жеља да дају највише што могу,  јесу наш ентузијазам и креативност, пожтвованост у раду, учешће у пројектима попут "Пружања унапређених услуга на локалном нивоу - ДИЛС", " Професионална орјентација на преласку у средњу школу", плодна сарадња са школама и културним установама  из окружења, са локалном заједницом ... Акција "Школама у походе" ове године је у част нашем великом песнику, Мирославу Антићу, чије су стихове казивале Исидора Рајић и Анђела Протић а за све ученике наше школе изведена је представа - монодрама "Догодио се једном Мика Антић" у извођењу Горана Лазовића. Школа је на поклон добила и књиге за библиотеку, аутора Горана Лазовића - Ко је тко у брчком дистрикту.
         Све у свему - један успешан и другачији дан, дан који нам даје нова крила да узлетимо до неслућених висина! А тамо нас води и једна Буркеова порука - Нико није учинио већу грешку од особе која није учинила ништа зато што је могла да учини мало! Идемо даље, у нове походе!