Пројекти наших ученика

Датум: 19. April 2013 10:31 Категорија: Достигнућа

          Једна од новина у овој школској години јесу мини пројекти ученика у нашој школи који представљају један вид иновације како у настави тако и у слободним активностима ученика.

          Представници УП наше школе, на састанцима УП, договорили су се да реализују мини пројекат „Екскурзије ученика наше школе'' . Представници су се поделили у две групе и осмислили начин презентовања релација екскурзија како би се сви на време упознали са планом и програмом екскурзија. Приступили су изради ПП презентација са одређеном дозом озбиљности и успели су у свом науму. Након израде уследио је за ученике тежи део посла а то је презентовање њиховог рада пред својим другарима али и пред родитељима на родитељским састанцима. И у тој улози, без обзира на присутну трему, ученици су се добро снашли и добили заслужене похвале. Слике њихових активности можете погледати у галерији.
          Ученици шестог разреда на часовима техничког и информатичког образовања, поделили су се у две групе и приступили су изради макета зоолошког врта и хотела са базеном. Ученици су са поносом представили своје радове које су направили, истичући да су време утрошено за креативни рад провели у забави и дружењу. Велики поздрав од Софије, Анђеле, Лане, Јелене, Петра, Павла,  Маје, Јоване, Андријане, Наташе, Далибора и Младена који поручују да су отворени за нове предлоге и нове идеје!!!
          Васпитно-образовни процес у нашој школи често трпи промене, али у позитивном смислу. Настава се обогаћује иновативним методама, мењају се и комбинују облици рада али се уводе и савремени наставни системи и стратегије. У овом тромесечју ученици су се остварили у пројектној настави. Пројектна наставаученика најмлађих разреда (први и други) реализована је у току марта и априла месеца. Ученици су осмислили, скицирали и веома успешно реализовали пројекат „Парк у мојој школи'' све активности током пројекта као и макета самог парка презентовани су на родитељском састанку. Најмлађи школарци су уз подршку учитељица Данијеле Милосављевић и Олгице Димитријевић заиста вредно радили, и на самом крају изузетно изнели то пред родитеље. Још кад би наш сан-пројекат једног дана постао стварност...
           Ученици осмог разреда заједно са својим наставником Милетом Ангеловим радили су на пројекту из географије. Пројекат се изводио у неколико фаза а реч је о географији нашег ресавског краја. Део њиховог рада можете погледати и на нашем сајту у делу посвећеном географији.