Дан пун активности

Датум: 24. Maj 2013 08:18 Категорија: Новости

   Среда, 22. мај, је у нашој малој школи протекао веома брзо јер је био испуњен разним активностима.   

            Ученицама осмог разреда омогућено је испробавање праксе у здравственој станици у Плажану, где су их дочекале докторка Бранка Кисин и сестра Љиљана Милосављевић. Ученицама је кроз праксу демонстриран рад здравствених радника и упућене су у  детаље које до сада нису знале или нису имале прилику да виде. Чак су се опобале и у раду са пацијентима кроз разговор и узимање анамнезе и мерење TA. Слике са реалног сусрета се налазе у галерији.
           Од 11 часова наша школа је била домаћин познатом глумцу Националног  театра, Тихомиру Арсићу који је заједно са Удружењем за очување културне баштине Балкана ''Баштина Балкана'' покренуо едукативно-уметнички пројекат ''Од Куманова до Кајмакчалана''. Како је пред нама период обележавања 100 година од Балканских ратова и Првог светског рата у склопу овог пројекта припремљен је креативни час за децу узраста од петог до осмог разреда. Историјски времеплов који је господин Арсић представио ученицима објединио је садржаје из области књижевности, историје, науке, вере, традиције, језика, уметности и културе. Предавању су присуствовали и председник Скупштине општине Деспотовац Владан Милошевић, координатор пројекта Сењски рудник еко музеј Златан Антић и Јасна Поповић у име Народне библиотеке ''Ресавска школа''.
           Министарство просвете,науке и технолошког развоја  заједно са Министарством здравља и Министарством омладине и спорта као и са Спортским савезом Србије, подржало је кампању ''ЗДРАВЉЕ ЈЕ КУЛТУРА'' . Кампања је започета великом акцијом ВЕЖБАМ-јачам тело и развијам идеју. У оквиру напоменуте акције школа је реализовала јавни час физичке културе и здравља. Сви ученици од првог до осмог разреда  заједно са наставницом физичке културе на спортском терену радили су вежбе обликовања. Уводном делу часа присуствовао је, и вежбао заједно са ученицима, председник Скупштине општине Деспотовац Владан Милошевић.
           За време седмог часа за ученике осмог и седмог разреда организован је разговор са експертом, Александром  Милосављевићем -доктором ветерине. Ближе је упознао ученике са својим занимањем и радо одговарао на постављена питања ученика и отклонио им неке недоумице.