Завршена је још једна Дечја недеља

Датум: 11. Oktobar 2013 11:48 Категорија: Новости

Још једна недеља пуна активности је иза нас. Лепо смо се дружили, играли, али и радили, видели и научили нешто ново.

          У среду, 9. октобра дан нам је почео са презентацијом пројекта ФорТи - Промовисање шумарства кроз едукацију деце школског узраста у Србији. Први час реализован је у осмом разреду, а трећи час је реализован за све ученике од првог до четвртог разреда. Ученици су упознати са функцијама шума, користима које имамо од шума као и са  начином очувања шума кроз инерактиван групни рад. Од ученика се очикивало да препознају врсте дрвећа заступљеног у нашим шумама, да препознају основне карактеристике шума као и сличности и разлике четинарских и лишћарских шума. На основу личних искустава и сазнања ученици су излиставали еколошку, економску и социолошку улогу шума кроз групни рад. Рекапитулација научених садржаја одвијала се такође кроз групни рад и развијање такмичарског духа решавањем асоцијација. Утисци деце су врло позитивни а њихова порука је да се на оваквим часовима много више научи и брже запамти.
          У 11 часова, наша школа је посетила Дом за стара лица у Деспотовцу. Организовано је дружење деце и старих како би се очували мостови међу генерацијама. Наши ученици су припремили краћи програм, предсатвио се хор са неколико тачака али и поједини ученици са рецитацијама. На крају програма ученици су старијима поделили мали знак пажње у виду лепих порука које су им и прочитали. Деца су лепо прихваћена и угошћена, разговарали су са корисницима дома у једној пријатној и опуштеној атмосфери.  
            За дечаке од петог до осмог разреда, наставник биологије одржао је предавање на тему ''Репродуктивно здравље'' уз пп презентацију која је обухватила: репродуктивно здравље, адолесценцију, полне односе и полне болести и планирање породице. Циљ предавања био је да ученици увиде и схвате значај репродуктивног здравља као и последица које могу настати уколико се не води рачуна о истом.    
            Среда је завршена са спортским такмичењима у школском дворишту. Девојчице и дечаци играли су фудбал и рукомет уз подршку и навијање својих школских другара са трибина.
           Четвртак, 10. октобар су обележиле ученичке журке од првог до четвртог разреда али и маскенбал у Златову. Учитељ и васпитач су удружили снаге, вољу и машту, и приредили деци изненађење али и дан за памћење. 
           Петак, 11. октобар посвећен је промоцији женског спорта па су у складу са тим ученице од петог до осмог разреда извеле кореографију ''Зумба'' док су их дечаци бодрили и пружали подршку.
          За сам крај, у Дому културе у Плажану за ученике наше школе организована је позоришна представа ''Лептица и звер'' у реализацији Центра за културу из Деспотовца.