Професионална оријентација

Датум: 16. Oktobar 2013 13:32 Категорија: Новости

           У  уторак, 15. 10. 2013. године са почетком у  12.00 часова у просторијама ОШ „Рада Миљковић“ одржан је први састанак локалног  тима за ПО у Поморавском округу. Састанак је реализовала руководитељка ТИПО  Снежана Васиљевић. 

          Представник наше школе била је Весна Алексић координатор  тима ПО. На састанку је било речи о постигнућима и стратегијама имплементације Пројекта  ПО, о партнерским акцијама на локалу, каталогу ПО  услуга, о календару  заједничких акција ПО на локалу и о договору око даљег начина рада.  Закључци састанка су да према Закону о основном образовању на основу чл. 43. у обавези смо да подржимо Пројекат  ПО, да  у самој реализацији  пројекта  ПО узму учешће представници  Канцеларије за младе, родитељи, Савет родитеља, представници средње школе као и представници локалне самоуправе.
           Према мишљењу руководитељке ТИПО  Снежане Васиљевић наша школа на основу имплементације Пројекта у претходној години има могућности да из позиције базичне школе пређе у ранг менторске школе  професиналне  оријентације. Тим  ПО  ОШ „Ђура  Јакшић„ је мотивисан након  првог састанка локалног  тима  за ПО и за наредни период  планира   промоцију ПО и приказ имплеменатиције Пројекта  у претходној години  као  пример добре праксе на локалном нивоу.