Први састанак ПО на нивоу општине Деспотовац

Датум: 12. Decembar 2013 13:44 Категорија: Новости

          Јуче, 11. 12. 2013. године, у нашој школи одражан је Први састанак Професионалне оријентације на општинском нивоу. Организатор и домаћин овог састанка била је ОШ ''Ђура Јакшић'' из Плажана као једна од учесница прошлогодишњег пројекта. 

           Заједнички циљ, оснаживање тимова ПО за успостављање функционалне мреже ПО у локалној заједници, окупио је представнике свих основних школа и средње школе из општине као и представнике Канцеларије за младе,  Tуристичкo-спортске организације и Удружење жена ''Стари вез'' Плажане. Учеснице Пројекта, представиле су своја постигнућа као и стратегије имлементације пројекта, али је највише времена посвећено реалним сусретима са светом рада. Састанку, као излагач, присуствовао је и ученик седмог разреда Петар Јовановић који је присутне упознао са ставовима ученика о ПО.
           За време трајања састанка, на другом спрату, одвијала се вршњачка едукација о ПО. Радионице су реализовали представници Вршњачких тимова ОШ ''Рада Миљковић'' из Јагодине и ОШ ''Ђура Јакшић'' из Плажана. Поред рада и стварања, ученици су имали времена и за упознавање и дружење. Гошће, водитељице ВТ из Јагодине, су презадовољне ученицима као и самом радном атмосфером што је наравно резултирало добрим продуктима рада међу којима је и једна песма.
Ученици су своје радове презентовали на крају састанка и измамили велики аплауз свих присутних.
         Пробили смо лед. Први састанак локалног ПО тима успешно је реализован. Али ту није крај. Договорени су термини за следеће састанке који ће се реализовати у ОШ у Деспотовцу и Ресавици. Спремни смо за нове походе и нове изазове који нас очекују у раду а све у циљу олакшавања ученицима првог, најтежег избора – избор жељене средње школе.