Обележена је школска слава Свети Сава

Датум: 28. Januar 2014 12:37 Категорија: Новости

     Дана, 27. јануара цела Србија  обележава  Дан духовности.  Свети сава – школска слава обележава се у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства.
     Свети Сава је установљен као школска слава на предлог Атанасија Николића, ректора Лицеја у Крагујевцу 2. јануара 1840. Године одлуком Совјета Књажества Србског и исте године прослављан у Крагујевцу и Београду.

На Савиндан нема наставе, али су ђаци и наставници спремили пригодан програм којем су присуствовали   бројни родитељи, ученици али и бивши ученици као и сардници и пријатељи школе. После приредбе уследило је резање славског колача са свештеником Небојшом Радисављевићем а колач су од ученика осмог разреда преузели седмаци. Поводом школске славе али и одличних резултата наших ученика на прошлогодишњим такмичењима, најбољим на територији наше општине, председник Скупштине општине Деспоптовац, господин Владан Милошевић даривао је нашим ученицима електричне оргуље.
Наша општина негује традицију додељивања Светосавских награда најуспешнијим ученицима и наставницима на прошлогодишњим такмичењима и ове године, наша школа је у самом врху по постигнутим успесима. Наши такмичари освојили су 11 награда на окружним  и једну награду на републичком такмичењу, што у односу на укупан број ученика, у  процентима износи више од десет посто. Наши победници су добили све похвале са жељом да наставе да ређају успехе и постижу добре резултате. Јер, доказали су да није тако тешко бити најбољи нарочито уз одличну сарадњу и подршку наставника.